Monday, 9 May 2011

BUDAK ZAMAN BATU TENGOK WAYANG

Bila tengok wayang macam-macam ragam selalu kita tengok. semalam aku pergi tengok citer fast furious 5 lagi sekali. 2 hari berturut-turut aku pergi tengok..hehe.. kali ni aku pergi dengan cousin aku.. nampak macam kerja giler kan.. chill lah.. transformer aku boleh layan 2 3 kali apatah lagi citer yang super best untuk dilayan ni. tengah sedap dok layan citer tertiba ada lah makhluk-makhluk yang entah dari zaman bile datang membuat onar. dah ler datang lambat dari start nak duduk sampai ke habis cerita bising mengalahkan burung murai kena belacan (aku tak pernah tengok burung makan belacan...bedal jer) bising tak tentu hala..

Mula-mula aku boleh layan citer tu lagi ..tapi makin lama budak-budak separuh suku ni makin menjadi-jadi.. ingat korang tengok tv kat rumah ker nak bising-bising tak tentu hala.. agak.agak ah bai..kalaulah aku duduk belakang korang tadi memang aku bagi penyepak sekor2... kitaorang pun bayar gak nak masuk..tapi takderlah bak rusa masuk ke dalam kuali nak bising tak tentu hala.. macam chilake lu punyer perangai.. buat spoil jer... nasib baik lah aku dok tepi ..yang agak jauh dari diorang..tapi dalam ati nak jer jerit suruh diorang diam..spoil-spoil...

2 comments:

Nor Alia said...

haha..same la kte g tgk wyg smlm then ada budak lelaki zaman jahiliah dtg ceruk mana tah bising nak mampos, klu perkataan tu baik xpe la jugak..nie thu die dok ckp ape? "sial lah, sial lah" ckp kuat2 lak tu, then bila tgk babak cium2 thu lak ckp "astaqfirrullahuazim"..geram gle, rs nak sepak je...annoy je kan kan

chenta said...

tau takper...sebab tu aim senyap jer :)

 

Blog Chenta. Design By: SkinCorner